Hvorfor bliver vi klogere af at trække vejret korrekt?

Meditation er en form for hjernetræning. Du styrer din vejrtrækning og så opnår du en afkappet tilstand, der gør dig i stand til at fokusere. 

Du bliver mere fokuseret efter en meditation

Det sker, fordi vi styrker det parasympatiske nervesystem, der får dig til at slappe af. Det gør dig bedre til at fokusere på en bestemt opgave.

Når man mediterer, får man aktiveret store dele af hjernen. Meditation er forbundet til aktivitet i blandt andet det ubevidste nervesystem.

Firkantet vejrtrækning

Prøv det hjerneforsker Troels W. Kjær kalder ”Firkantet vejrtrækning”. 5 sekunders indånding, hold vejret 5 sekunder, 5 sekunders udånding – hold vejret 5 sekunder. Gør det tre gange!Og bum – du er nu helt afslappet

Mandarinteknik

I PowerReader forløbet kalder vi det for mandarinteknik. Det er fordi, vi samler og fokuserer al vores energi omkring en mandarin, som vi placerer et sted, nemlig dér hvor koncentrationen og fokus er – i hjernen! Det er en af de vigtige teknikker, du lærer, når du skal lære at læse mere effektivt.

Du kan jo prøve selv:

  • Læs 1 minut – tæl hvor mange ord, du læste.
  • Brug firkantet vejrtrækning – 3 gange.
  • Læs nu igen 1 minut.

Sammenlign de to resultater. Er du overrasket?

Du giver hjernen lov til at lade underbevidstheden komme i spil ved at sætte dig selv i en afslappet tilstand, der gør dig knivskarp på at fokusere!

Træn din hjerne og bliv knivskarp på at fokusere!